PILION

img
img

DZIEŃ 1:  Przylot do Salonik, przejazd na zwiedzanie miasta. Zobaczymy między innymi: Białą Wieżę, pomnik Aleksandra Wielkiego, Uniwersytet Arystotelesa, kościół Panagia Deksia, Łuk Triumfalny Cesarza Galeriusza, rotundę, Pałac Anaktora, kościół Agia Sofia, Plac Arystotelesa. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, kolacja, nocleg.

DZIEŃ 2: Poranne warsztaty kulinarne, w trakcie których przygotujemy wspólne śniadanie przy basenie. Spotkanie informacyjne. Zajęcia animacyjne: łucznictwo, olimpiada smaków. Popołudniu relaksacyjny spacer ścieżką zdrowia w miejscowości Tsagarada w otoczeniu pięknych, dziewiczych widoków. Czas wolny, wypoczynek, obiadokolacja.

DZIEŃ 3: Śniadanie, przejazd do wioski Tsangarada na warsztaty kulinarne: przygotowanie słodkich przetworów z wykorzystaniem produktów sezonowych. Powrót do hotelu, czas wolny na relaks przy basenie. Wieczorem wspólne przygotowanie kolacji oraz zabawa przy muzyce.

DZIEŃ 4: Śniadanie, przejazd na plażę Milopotamos, pływanie kajakiem morskim, czas wolny na kąpiele morskie oraz słoneczne. Łowienie ryb oraz przygotowanie obiadokolacji w lokalnej tawernie rybnej, wspólny posiłek. Powrót do hotelu, nocleg.

DZIEŃ 5: Śniadanie, przejazd do lokalnej wytwórni sera, poznanie procesów produkcji, degustacja serów. Przejazd do winnicy – zapoznanie się ze sposobami uprawy lokalnych szczepów winogron, degustacja win. Kolacja w tawernie, powrót do hotelu, zabawa przy muzyce.

DZIEŃ 6: Śniadanie, wyjazd do miasta Wolos, w trakcie przejazdu postój w wiosce Portaria- greckim centrum narciarstwa. Zwiedzanie miasta, czas wolny. Przejazd do lokalnej tawerny na wspólne przygotowanie greckich przystawek Meze oraz degustacja Tsipuro. Czas wolny. Powrót do hotelu, nocleg.

DZIEŃ 7: Śniadanie, wyjazd do portu. Rejs na wyspę Skiathos – najsłynniejszą wyspę archipelagu Sporad Północnych, rozsławioną przez film „Mamma Mia”. Skiathos znane jest również z przepięknych widoków, cudownej architektury białych domków, rajskich plaż oraz rezerwatów przyrody. Wieczorem powrót do hotelu, wspólna kolacja oraz impreza pożegnalna, nocleg.

DZIEŃ 8: Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko w Salonikach. Wylot do Polski.

W CENIE:

  • przelot na trasie POLSKA-GRECJA-POLSKA

  • zakwaterowanie: 7 noclegów

  • wyżywienie HB

  • wszystkie transfery

  • opieka pilota

  • ubezpieczenie KL i NNW

Cena nie zawiera: świadczeń nie wymienionych w ofercie, biletów wstępu do zwiedzanych obiektów.

  • Malownicze Pilion

  • Rejs na wyspę Skiathos

  • Wizyta w winnicy i wytwórni serów

  • Degustacje lokalnych produktów

  • Warsztaty kulinarne z Teo Vafidisem

  • Zwiedzanie Salonik, Wolos oraz Skiathos